14 dagen retourrecht

Baby Autostoel & Wandelwagen


Kinderstoeltje en wandelwagen: veilig, praktisch en functioneel

Een bezoekje aan opa en oma of een gezellige wandeling met heel de familie, kleine mensenkinderen willen net zo goed veilig en comfortabel onderweg zijn als de 'grote'. Met een kwalitatief hoogwaardige baby autostoel en een goede wandelwagen is dat ook geen probleem. Om de keuze te vereenvoudigen, presenteren we je hierna de belangrijkste criteria om een beslissing te nemen.

Het autostoeltje voor kinderen: waar moet ik op letten?

In principe wordt elke baby autostoel in een specifieke klasse ondergebracht. De klassieke indeling begint bij klasse 0: Dan hebben we het over een autostoeltje voor een baby, die de vorm van een kuip heeft en naar achteren gericht is. Het kan tot een lichaamsgewicht van tien kilo worden gebruikt. De klasse 0+ is bijna hetzelfde, maar voor een lichaamsgewicht tot 13 kilo. Een baby autostoel met klasse I is voor baby's met een gewicht tussen 9 en 18 kilo. Hier kun je kiezen tussen een voorwaarts gericht model of een zogenaamde reboarder. Klasse II is daarentegen al een zitverhoging en aanzienlijk compacter. Deze zitjes worden met en zonder rugleuning aangeboden. Je kleintje kan hem tot in de kleurschool en lagere school gebruiken, want de maximale lichaamsgrens ligt op 25 kilo. En dan is er nog de klasse III. Deze zitverhoging is geschikt voor een lichaamsgewicht tussen 22 en 36 kilo, wat overeenkomt met ongeveer zeven tot twaalf jaar. Als je een kinderstoeltje wil aanschaffen, moet je dus altijd op de betreffende klasse letten.

Wandelwagen of toch liever een buggy?

Wie vandaag de dag van plan is een kinderwagen te kopen, kan tussen veel verschillende soorten kiezen. Om te beginnen is daar een baby wandelwagen, waar je kleintje comfortabel in kan liggen. Veel modellen zijn zelfs geschikt om een babykuip in te plaatsen. Extra's, zoals bijvoorbeeld schokdempers aan de wielen en een ruime opbergmand, vereenvoudigen je uitje met je kind. Kies je voor een combi kinderwagen, dan krijg je daar meestal een reiswieg en een zitting bij, de wagen groeit zogezegd mee. Zodra je kleintje zelfstandig kan zitten, ruil je de reiswieg heel eenvoudig om voor de zitting. Een wandelwagen als buggy is aanzienlijk compacter, plaatsbesparender en wendbaarder. Hij is geschikt voor baby's vanaf circa zes maanden en is meestal voorzien van een verstelbare rugleuning. Alternatief kun je ook voor een baby sportwagen kiezen. Die biedt meer comfort dan een buggy en beschikt over een goede vering. Zowel voor de buggy als ook voor de baby sportwagen geldt, dat de baby al zelfstandig moet kunnen zitten.

De belangrijkste aspecten wanneer je een autostoeltje of wandelwagen wil kopen.

Leeftijd, gewicht en gebruiksdoel spelen een grote rol bij het maken van een keuze. Minstens zo belangrijk is daarnaast de afwerking. Verzeker jezelf ervan dat het gewenste artikel aan de meest recente veiligheidsnormen voldoet en een keurmerk heeft. Wat de optiek betreft, hangt het natuurlijk helemaal van je eigen persoonlijke smaak af want de huidige designs zijn allemaal prachtig!

FAQ

Hoe moet een wandelwagen voor baby's uitgerust zijn.

Je hebt een niet te zacht babymatras nodig, een regenscherm, een stretch overtrek, een voetenzak en een lamsvel als kers bovenop.

Wat is een i-Size autostoel?

Hierbij gaat het om een autostoel die voldoet aan de in 2013 bijgekomen norm ECE R129. De indeling vindt niet meer plaats naar gewicht, maar naar lichaamslengte. De oude norm ECE R44 (gewichtsklassen) blijft echter geldig.

Hoe houd ik mijn baby warm in een autostoel?

Er zijn speciale omslagdekens met sleuven waar de gordel doorheen kan worden gehaald.
Naar boven