VariCook Single - Inductiekookplaat
- 1
- 0
- Zwart
-
Opmerking: Product is volledig functioneel + heeft lichte gebruikssporen
Details: Product kan cosmetische schade hebben aan niet-zichtbare kanten (achterkant of onderkant). De originele doos kan licht beschadigd of opnieuw verpakt zijn. Het product wordt geleverd met een garantie van 1 jaar120,99 € -
Opmerking: Product is functioneel + heeft gebruikssporen
Details: Product kan cosmetische schade hebben (bijv. kleine krassen) aan de bovenkant, voorkant of zijkanten. De originele doos kan beschadigd of opnieuw verpakt zijn. Bovendien kunnen sommige onderdelen ontbreken, zoals de handleiding, netwerkkabel, afstandsbediening, filter. Het product wordt geleverd met een garantie van 1 jaar113,99 €
- Direct leverbaar Op voorraad en klaar voor jou! Bestel nu en geniet van je aankoop zonder vertraging. Op voorraad en klaar voor jou! Bestel nu en geniet van je aankoop zonder vertraging.
- Levertijd: 3 - 5 dagen Ontvang het eerder dan je denkt. Mis deze kans niet, bestel nu! Ontvang het eerder dan je denkt. Mis deze kans niet, bestel nu!
- Klaar voor verzending binnen 24 uur
- 14 dagen retourrecht
Top features
max. 1800W krachtige inductiekookplaat
voor kookgerei met 12-26 cm diameter
temperatuur en de vermogensmodus - automatische vermogens-/temperatuurregeling en afsluiten
Productdetails
De Klarstein VariCook Single is een warmbloedige inductiekookplaat voor de moderne eenpersoons- en studenten huishoudens.
Maar liefst 1800W vermogen kan worden geraadpleegd in 10 vermogensniveaus, als dat nodig is. Als alternatief kan het vermogen worden geregeld, op basis van de gewenste doeltemperatuur, tussen 60 en 240°C, dus worden waterbaden, stoofschotels en gerookte waren op een ideale constante temperatuur gebracht en gehouden.
Het hoogtepunt is de vermogens- en tempertuurmodus. Hierbij gaat het om tijdgestuurde kookprogramma's die, na afloop van het kookproces, worden uitgeschakeld. Dit is vooral handig voor het punctueel koken van rijst en pasta, ovenschotels of minutieuze dampende groenten. Gelijk met de shutdown uit het Klarstein inductieveld een pieptoon die het einde van het programma betekent.
Ontworpen voor kookgerei tussen 12 en 26 cm is de inductiekookplaat voldoende groot om de gangbare pot- en pan maten op te nemen om één tot twee personen culinair te verwennen. Het moderne design maakt de VariCook Single kookplaat tot een ingetogen, maar toch trendy blikvanger, waarvan het naadloze glazen oppervlak tegelijkertijd de effectieve reiniging tot een minimum beperkt.
Vanwege de geringe omvang en het platte ontwerp, is de Klarstein VariCook Single geschikt voor inbouw in alle soorten keuken en is een welkome chef-kok in tuintjes of een reisgenoot in stacaravans.
Kenmerken
- Vermogensniveaus: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W
- Temperatuursinstelling: 60 - 240° C - in stappen van 20°C
- Timer-functie voor automatische uitschakeling - 0:01-03:00 uur
- Automatische pan-detectie
- Eenvoudige bediening met twee knoppen
- Draaiknop
- Lage warmteafgifte naar omgeving
- Beveiliging tegen oververhitting
- Ventilatiekoeling
- Geluidssignalen
- LED-display
- Non-slip rubberen voetjes
- Aan-/uit-schakelaar
- Stroomvoorziening: 220-240 V, 50/60 Hz
Afmetingen & Technische details
- 29,5 x 7 x 36 cm (BxHxD)
- Gewicht: ca. 1,7 kg
Wat wordt geleverd
- 1 x apparaat
- Duitse handleiding (andere taal: Engels)
Levering en verzending
Levertijd: 3 - 5 dagen
Er zijn nog geen beoordelingen voor dit artikel.
My Mum has dementia. She kept leaving gas hob on. Got this and is fantastic. It's not very substantial but so far works fine. It has a fan so makes a sound when on which would annoy me but is great for Mum. Controls are very easy - the dial. She would not cope with touch controls and locks.
Mijn moeder heeft dementie. Ze liet het gasfornuis steeds aanstaan. Ik heb dit en het is fantastisch. Het is niet heel stevig, maar werkt tot nu toe prima. Het heeft een ventilator, dus het maakt een geluid als het aanstaat, wat mij zou irriteren, maar geweldig is voor mijn moeder. De bediening is heel eenvoudig - de draaiknop. Ze kon niet overweg met aanraakbediening en sloten.
El producto es perfecto. Fácil de utilizar, rápido, fiable, ligero y buen design. Klarstein no defrauda. No puedo dicir lo mismo del proceso de entrega, al final casi desistí pero Amazon ayudó a solucionarlo.
Het product is perfect. Gemakkelijk te gebruiken, snel, betrouwbaar, licht en goed ontwerp. Klarstein stelt niet teleur. Ik kan niet hetzelfde zeggen over het bezorgproces, uiteindelijk gaf ik het bijna op, maar Amazon hielp het probleem op te lossen.
Questa piasta con la manopola è l'ideale per chi vuole un dispositivo semplice da usare quasi come un fornello a gas ... L"ideale per la nonna.
Deze bakplaat met knop is ideaal voor wie een apparaat wil dat eenvoudig te gebruiken is, bijna als een gasfornuis... Ideaal voor oma.
Semplice da usare ,da pulire, compatto nelle dimensioni
Eenvoudig in gebruik, schoon, compact van formaat
Diese Induktionskochplatte ist sehr handlich, nimmt wenig Platz auf der Arbeitsfläche und auch im Küchenschrank weg. Bedienung nach einer kurzen Gewöhnungsphase einfach, Reinigung sehr leicht, Geräuschpegel im Rahmen. Einziges kleines Manko, der Drehregler reagiert oft nicht gleich auf die Einstellung und dreht etwas im Leerlauf bis er die gewünschte Temperatureinstellung annimmt. Sehr positiv finde ich, dass Induktion viel schneller aufheizt als ein Ceranfeld, die Kochdauer dadurch ebenfalls etwas kürzer ausfällt. Ich verwende nur Markenqualitätstöpfe von Fissler oder WMF. Bin sehr zufrieden damit. Eine angeblich für Induktion geeignete Schnitzelpfanne mit sehr dünnem Boden von Riess ging schon kaputt.
Deze inductiekookplaat is erg handig, neemt weinig ruimte in beslag op het aanrechtblad en in het keukenkastje. Makkelijk in gebruik na even wennen, zeer makkelijk schoon te maken, geluidsniveau binnen de perken. Het enige kleine nadeel is dat de draaiknop vaak niet direct op de instelling reageert en stationair een beetje draait tot hij de gewenste temperatuurinstelling accepteert. Ik vind het heel positief dat inductie veel sneller opwarmt dan een keramische kookplaat waardoor de kooktijd ook wat korter is. Ik gebruik alleen merkkwaliteit potten van Fissler of WMF. Ben er erg blij mee. Een schnitzelpan met een zeer dunne bodem van Riess, die geschikt zou zijn voor inductie, ging kapot.
Einfach zu bedienen und funktioniert gut.
Makkelijk in gebruik en werkt goed.
Klarstein ist Qualität
Klarstein staat voor kwaliteit
Facile da usare, ottimo design inoltre credo sia l'unico monofornello ad avere una manopola per la regolazione.
Gemakkelijk te gebruiken, uitstekend ontwerp en ik geloof dat dit de enige enkele kookplaat is met een instelknop.
Ottimo prodotto. Consigliato
Uitstekend product. Geadviseerd
Normalerweise koche ich auf Infrarot. Also seit etwa 14 Jahren da ich damals nach Deutschland eingewandert bin. Ich verstehe bis heute nicht warum deutsche Küchen keinen Gasanschluss haben. Da wird etwas verbrannt im Kraftwerk, z.b Gas. Die chemische energie wird in hitte umgewandelt. Dann wieder in Druck und Bewegung, dann in elektrische Energie. Diese wird mit einem Riesen Verlust in meine Küche transportiert wo ich sie wieder in Wärme unwandele. Jedesmal wenn ich koche bekommt irgendwo ein Physiklehrer Atemnot... Ich habe mir ziemlich schnell so eine einzelne Platte gekauft. Die hat mich über viele Jahre begleitet und ging nun leider kaputt. Ich brauchte sie hauptsächlich für den wok. Mit induktion geht das noch gerade so, aber alle anderen Herdarten haben nicht genug wärmeübertragung. Die Vorteile von Induktion gegenüber andere Arten sind klar. Wobei auch induktion nicht an Gas ranreicht. Ich habe die Platte immer öfter benutz und werde wohl bei der nächsten Küche komplett auf Induktion umsteigen. Jetzt habe ich diese hier bestellt. Ich muss dazu sagen in dem Moment als ich die Bestellung abgeschickt hatte, funktionierte die alte wieder. Da beide Platten in der gleichen preisklasse sind kann ich die gut vergleichen. Diese hier hat auf jeden Fall eine bessere Wärmeverteilung. Wenn man Wasser kocht oder Margarine schmilzt sieht man das deutlich. Bei der alten platte kochte es erst nur in einem Bereich, wie ein Ring. Diese hier verteilt die Energie viel gleichmäßiger. Ich dachte erst das liegt an den billigen Töpfen. Die Temperaturmodi sinds völliger Quatsch. Bei 60 grad kocht es schon. Woher soll die Platte auch wissen wie die Temperatur im Topf ist. Dafür gibt es Platten an denen man einen Sensor anschließen kann den man dann in den Topf hängt. Die Temperatur Einstellung ist also verarsche. Wären die Optionen für Temperatur gar nicht vorhanden hätte ich einen Stern mehr gegeben. Die Knöpfe zur Bedienung sind unter einer Folie. Keine Touch Dinger die nicht funktionieren wenn die Finger nass sind. Das finde ich echt gut. Ich hasse Touch. Wer braucht Touch? Das Drehrad zum einstellen der Leistung ist praktisch. Viel besser als Knöpfe die man x mal betätigen muss. Allerdings sind die leistungsstufen nicht echt. Da wird einfach alle paar Sekunden ein und aus geschaltet. Also zb 2 sekunden Leistung, dann wieder nichts. So kann auch beim Warmhalten trotzdem was ansetzen. Wenn der Topf einen richtig dicken Boden hat geht es gerade so. Der Drehknopf lässt sich schwer drehen alsob er irgendwo eingeklemmt wäre. Das ist nicht sehr bequem und deutet schlechte Verarbeitung an. Der hat auch so kleine Stufen wie am Verstärker die Lautstärke Regler. Allerdings reagiert er nicht auf jede Drehung zuverlässig. Fazit: für den Preis ein gutes Gerät. Tenperaturmodus verarsche. Nicht sehr wertig verarbeitet. Alle in der artikelbeschreibung angepriesenen Eigenschaften, schnelle aufheizung, leicht zu reinigen, usw sind selbstverständlich für eine induktionsplatte. Die vergleiche beziehen sich auf andere herdarten. Das wäre als wenn ein Autohersteller sein auto anpreist: schneller als ein fahrrad, doppelt so viele Reifen.... für die beschreibung müsste ich eigentlich auch noch einen Stern abziehen. Aber 3 Sterne da das Gerät im vergleich zu anderen Geräten der Preisklasse ganz gut abschneidet.
Ik kook meestal op infrarood. Dus ongeveer 14 jaar sinds ik destijds naar Duitsland emigreerde. Ik begrijp nog steeds niet waarom Duitse keukens geen gasaansluiting hebben. Er wordt iets verbrand in de energiecentrale, bijvoorbeeld gas. De chemische energie wordt omgezet in warmte. Dan weer in druk en beweging, dan in elektrische energie. Dit wordt met een enorm verlies naar mijn keuken getransporteerd, waar ik het weer omzet in warmte. Elke keer als ik kook, krijgt ergens een natuurkundeleraar het benauwd... Ik kocht vrij snel een enkele plaat. Het heeft me vele jaren vergezeld en is nu helaas kapot gegaan. Ik gebruikte ze voornamelijk voor de wok. Met inductie kan dat zo ongeveer, maar alle andere soorten fornuizen hebben te weinig warmteoverdracht. De voordelen van inductie ten opzichte van andere soorten zijn duidelijk. Waarbij zelfs inductie niet in de buurt komt van gas. Ik gebruik de plaat steeds vaker en ga in de volgende keuken waarschijnlijk helemaal over op inductie. Deze heb ik nu besteld. Ik moet zeggen op het moment dat ik de bestelling verstuurde, werkte de oude weer. Aangezien beide platen in dezelfde prijsklasse zitten, kan ik ze goed vergelijken. Deze heeft absoluut een betere warmteverdeling. Als je water kookt of margarine smelt, kun je dat duidelijk zien. Met het oude bord kookte het maar in één gebied, als een ring. Deze verdeelt de energie veel gelijkmatiger. Eerst dacht ik dat het kwam door de goedkope potten. De temperatuurmodi zijn complete onzin. Het kookt al op 60 graden. Hoe moet de plaat weten wat de temperatuur in de pot is? Er zijn plaatjes waar je een sensor op kunt aansluiten die je vervolgens in de pot hangt. Dus de temperatuurinstelling is een grap. Als er geen temperatuuropties waren, zou ik het nog een ster hebben gegeven. De knoppen voor de bediening zitten onder een folie. Geen dingen aanraken die niet werken als je vingers nat zijn. Ik vind dat erg leuk. ik haat aanraking Wie heeft aanraking nodig? Praktisch is het draaiwiel voor het instellen van het vermogen. Veel beter dan knoppen die je x keer moet indrukken. De prestatieniveaus zijn echter niet reëel. Het gaat gewoon om de paar seconden aan en uit. Dus bv 2 seconden stroom, dan weer niks. Er kan dus nog iets beginnen als je het warm houdt. Als de pot een hele dikke bodem heeft, is het prima. De draaiknop laat zich moeilijk draaien, alsof hij ergens vastzit. Dit is niet erg comfortabel en duidt op slecht vakmanschap. Het heeft ook kleine stappen zoals de volumeregelaars op de versterker. Het reageert echter niet betrouwbaar op elke rotatie. Conclusie: een goed toestel voor de prijs. Dwaas van de temperatuurmodus. Niet verwerkt erg waardevol. Alle eigenschappen geadverteerd in de artikelbeschrijving, snelle opwarming, gemakkelijk schoon te maken, etc., zijn vanzelfsprekend voor een inductieplaat. De vergelijkingen hebben betrekking op andere kacheltypes. Dat zou hetzelfde zijn als een autofabrikant die zijn auto aanprijst: sneller dan een fiets, twee keer zoveel banden.... Ik zou eigenlijk een ster moeten aftrekken voor de beschrijving. Maar 3 sterren omdat het toestel vrij goed presteert in vergelijking met andere toestellen in de prijsklasse.
Ich habe Klarstein gewählt, weil ich schon einen Profimixer seit Jahren von dieser Firma habe und weil die Platte als Warehousedeal sehr günstig war. Ware kam nach 5 Tage, das war super; allerdings staunte ich nicht schlecht, dass die Platte in einem dünnen Plastiküberzug nur im Karton lag, keine Luftpolsterfolie drum rum!!!! Kleine Kratzer vorne, die mich aber nicht stören. Das Gerät gleich eingeschaltet und Teewasser damit gekocht: 1,5 Liter Wasser kochen in 3 Minuten auf 2.000 Watt, herrlich. Wie alle Induktionsplatten ist sie im Betrieb etwas laut, aber daran bin ich gewöhnt. Bis jetzt bin ich restlos begeistert, merke nichts, was dabei nicht gut wäre. Hoffe, sie hält wieder recht lange; hab meine alte versehentlich abgeschmolzen, als ich die Herdplatte, auf der sie stand einschaltete, ohne es gemerkt zu haben. :) Zum Glück ist nix passiert, außer dass ein paar Dioxine freigesetzt wurden.
Ik heb voor Klarstein gekozen omdat ik al jaren een professionele mixer van dit bedrijf heb en omdat de plaat als magazijndeal erg goedkoop was. Goederen kwamen na 5 dagen, dat was geweldig; Ik was echter verbaasd dat de plaat alleen in een dun plastic hoesje in de doos lag, geen noppenfolie eromheen!!!! Kleine krasjes op de voorkant, maar daar heb ik geen last van. Zet het apparaat meteen aan en kook er water voor thee mee: 1,5 liter water kookt in 3 minuten op 2.000 watt, heerlijk. Zoals alle inductieplaten maakt het een beetje lawaai tijdens het gebruik, maar dat ben ik gewend. Tot nu toe ben ik helemaal enthousiast, merk niets dat er niet goed aan zou zijn. Hoop dat het weer heel lang duurt; smolt per ongeluk mijn oude eraf toen ik de kookplaat aanzette waar hij op zat zonder het te beseffen. :) Gelukkig gebeurde er niets, behalve dat er een paar dioxines vrijkwamen.
Ich habe mir den Varicook gekauft um stinkende anbraten auf dem Balkon erledigen zu können. Mittlerweile hat das Gerät meine Herdplatte fast komplett verdrängt und ich koche nur noch mit Induktion, da man mit dem Gerät die Temperaturen sofort regulieren kann. Auch für outdoor fans ist es super, da man idealerweise mit schweren Gusseisernen Pfannen und Töpfen arbeiten kann die sich in Sekunden aufgrund der magnetischen Energie erhitzen. Ich habe mit jetzt sogar noch einen Gußeisernen Wok gekauft. Aufpassen sollte man hier das man nicht zu kleine Töpfe nimmt, da das Magnetfeld eventuell gesundheitlich bedenklich ist.
Ik heb de Varicook gekocht om stinkend te kunnen braden op het balkon. Inmiddels heeft het apparaat mijn kookplaat bijna helemaal vervangen en kook ik alleen nog maar op inductie omdat je met het apparaat direct de temperaturen kunt regelen. Het is ook geweldig voor buitenfans, omdat je ideaal kunt werken met zware gietijzeren pannen en potten die binnen enkele seconden opwarmen door de magnetische energie. Ik heb er nu zelfs een gietijzeren wok bij gekocht. Pas op dat u geen te kleine pannen gebruikt, omdat het magnetische veld schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.
Ich hätte nie gedacht, dass mich eine Induktionskochplatte so faszinieren würde! In Minuten ist das Essen warm bzw. gebraten, in Bruchteilen der Zeit im Vergleich zum "normalen" Elektrokochfeld. Ich habe mir jetzt auch extra Kochtöpfe gekauft, damit ich nur noch die Induktionskochplatte benutzen kann (20 Jahre alte Töpfe hatten halt noch nicht diesen Standard). Absolute Empfehlung für Menschen mit wenig Zeit oder Geduld beim Kochen :D nur Vorsicht: alles kann auch schneller anbrennen! Also nicht wegdrehen beim Kochen/Braten!
Ik had nooit gedacht dat een inductiekookplaat me zo zou fascineren! Het eten is binnen enkele minuten warm of gebakken, een fractie van de tijd in vergelijking met een "normale" elektrische kookplaat. Ik heb nu ook extra kookpannen gekocht zodat ik alleen de inductie kookplaat kan gebruiken (20 jaar oude pannen hadden deze standaard gewoon niet). Absolute aanrader voor mensen met weinig tijd of geduld bij het koken :D wees voorzichtig: alles kan sneller verbranden! Draai je dus niet af tijdens het koken/braden!
die temperaturreglung,sollte man in kleinere schritte vor nehmen können.da die schritte in 300 abständen zu viel hoch ist beim kochen und braten bei manchen produkten.sonnst ein sehr gutes gerät.
de temperatuurregeling zou in kleinere stappen moeten kunnen, aangezien de stappen in 300 intervallen te hoog zijn bij het koken en braden van sommige producten is het een heel goed apparaat.
Scalda velocemente, facile da usare grazie alla manopola che permette di controllare alcune funzioni.
Verwarmt snel, gemakkelijk te gebruiken dankzij de knop waarmee je bepaalde functies kunt bedienen.
Funziona molto bene ed é facile da usare
Het werkt heel goed en is gemakkelijk te gebruiken
like the rotary control-also like selection of power, temperature or time, I always use temperature. Need to learn the quirks of using induction but that applies to any make of induction hob. Overall very pleased with product
zoals de draaiknop-ook zoals selectie van vermogen, temperatuur of tijd, ik gebruik altijd temperatuur. Moet de eigenaardigheden van het gebruik van inductie leren, maar dat geldt voor elk merk inductiekookplaat. Over het algemeen erg tevreden met het product
*Es ist ein kostenloses Rezensionsexemplar Wir benutzen schon seit einiger Zeit eine separate Induktionskochplatte zu unserem Ceranherd. Und wir möchten diesen Komfort nicht mehr missen. Einmal Induktion, immer Induktion. Das Kochfeld ist sehr ansprechend. Die Induktionsplatte ist in silberfarbenen Kunststoff eingefasst. Das Bedienfeld ist nach unten gezogen. Damit das ganze standsicher ist, gibt es 4 Standfüße. Der Kochkreis hat Markierungen. 11 und 19 cm. Es passt lt. Hersteller Kochgeschirr von 11 cm bis 26 cm rauf. Aber sollte der Pfannenboden doch mal größer sein, funktioniert das auch. Zum Bedienfeld. Es ist einfach gehalten. Auf die, für uns lästige, Kindersicherung wird hier verzichtet. Die Bedienung erfolgt mittels Touchtasten. Diese reagieren auf Anhieb. Unter der Menütaste kann man zwischen P/C oder/Uhr wählen. Unter P verbirgt sich Watt. Angefangen von 200/400/600/800/1000/1100/1200/1400/1600 W. Unter C verbirgt sich Grad. Angefangen von 60/80/100/120/140/160/180/200/220/240 W. Unter Uhr verbirgt sich die Zeiteinstellung. Danach schaltet sich das Gerät automatisch ab. Alle Werte werden per Drehknopf stufenlos eingestellt. Jede Einstellung wird mit einem Piepton bestätigt. Auf dem Display wird die Einstellung in großen beleuchteten Zahlen angezeigt. Was mir hier aufgefallen ist, das das Gerät mit einen lauten Lüfter ausgestattet ist. Weil ich aber immer zur gleichen Zeit eine Dunstabzugshaube anhabe, stört mich das Gebläse nicht. Was wieder positiv ist, das der Lüfter nach dem Ausschalten schnell verstummt. Stromverbrauch im Standby: 0,4 W. Wir ziehen immer den Stecker. Das Induktionskochfeld lässt sich einfach reinigen. Was man ab und zu mal machen sollte, die Platte umdrehen und den Lüfter entstauben. Der kann sich nämlich ganz schnell zusetzen. Hab ich alles schon erlebt. Wir kommen alle sehr gut mit dem Varicook prima zurecht und vergeben die vollen 5 Sterne.
*Het betreft een gratis recensie-exemplaar.Wij gebruiken al enige tijd een losse inductiekookplaat voor onze keramische kookplaat. En dat comfort willen we niet meer missen. Eens inductie, altijd inductie. De kookplaat is erg aantrekkelijk. De inductieplaat is omlijst in zilverkleurig kunststof. Het bedieningspaneel wordt naar beneden getrokken. Zodat het geheel stabiel is, zijn er 4 voeten. De kookcirkel is voorzien van markeringen. 11 en 19cm. Volgens de fabrikant past er kookgerei van 11 cm tot 26 cm in. Maar als de bodem van de pan groter is, werkt dat ook. Naar het bedieningspaneel. Het is eenvoudig gehouden. De voor ons vervelende kinderbeveiliging wordt hier niet gebruikt. Het wordt bediend met aanraaktoetsen. Ze reageren direct. Onder de menuknop kunt u kiezen tussen P/C of/Clock. Onder P verbergt Watt. Beginnend met 200/400/600/800/1000/1100/1200/1400/1600 W. Onder C verbergt graden. Vanaf 60/80/100/120/140/160/180/200/220/240 W. De tijdsinstelling is verborgen onder klok. Het apparaat schakelt dan automatisch uit. Alle waarden worden traploos aangepast met behulp van de draaiknop. Elke instelling wordt bevestigd met een pieptoon. Het display toont de instelling in grote verlichte cijfers. Wat mij hierbij opviel is dat het toestel voorzien is van een luide ventilator. Maar omdat ik altijd een afzuigkap tegelijk aan heb, heb ik geen last van de ventilator. Wat weer positief is, is dat de ventilator snel stil valt na het uitschakelen. Stroomverbruik in stand-by: 0,4 W. We halen altijd de stekker uit het stopcontact. De inductiekookplaat is eenvoudig schoon te maken. Wat u van tijd tot tijd zou moeten doen, draai de schijf om en stof de ventilator af. Het kan heel snel oplopen. Ik heb alles meegemaakt. We kunnen het allemaal heel goed vinden met de Varicook en geven hem de volle 5 sterren.
Qual’è la tecnica delle piastre cottura ad induzione? Il calore viene generato da un campo elettromagnetico. Quando si posa un recipiente metallico ferroso sopra alla piastra, un induttore elettrico che è presente sotto alla piastra genera un campo magnetico. Questo campo crea all’interno della pentola delle correnti chiamate di “Focault” dal nome dell’inventore. Queste correnti trasformano l’energia magnetica in calore, provocando il riscaldamento della pentola che così scalda le pietanze al suo interno. Il campo magnetico, e di conseguenza il calore, si sprigiona solo a contatto con la pentola e solo all’interno del suo diametro. - Sicurezza: non ci sono fiamme, il calore infatti è sprigionato dal campo magnetico e solo all’interno del diametro della pentola entro cui si vuole cucinare. Non si rischia quindi di scottarsi toccando la piastra vicino al bordo. - Pulizia: non essendo calda la piastra non si formano incrostazioni dovute all’accidentale fuoriuscita di liquidi. - Design: per chi ama lo stile moderno e minimalista, le cucine ad induzione sono bellissime, lineari e lisce. - Velocità nel riscaldare i cibi: ad esempio per una normale pasta, il tempo per portare ad ebollizione l’acqua praticamente si dimezza (dipende ovviamente dalla potenza usata). - Assenza del pericolo di fughe di gas, - Controllo molto preciso della variazione di temperatura della pentola (tramite display digitali): si può bloccare l’ebollizione, mantenere un fuoco molto basso o molto alto, con una precisione elevata che non si può ottenere con il tradizionale fornello a gas. - Costo di utilizzo non superiore a quello a gas: l’energia elettrica costa di più, ma la cucina ad induzione entra in funzione solo quando serve, i tempi di utilizzo sono inferiori e il rendimento è del 90%. - Pentole speciali richieste che devono essere costruite con acciai ad alto contenuto ferroso, non possono essere usate quelle in alluminio, vetro, terracotta, o ceramica, e in genere più costose (anche se ne ho trovate per esempio all’Ikea di piuttosto economiche). - Modo diverso di cucinare: chi è abituato ai classici fornelli a gas, deve rivoluzionare le abitudini e i tempi di cottura. - Produce campi elettromagnetici di media frequenza, che comunque non dovrebbero essere nocivi. Per questi motivi, e per qualche altro, ho scelto la piastra cottura Klarstein VariCook Single, bella da vedere nella sua veste in acciaio inox e vetroceramica, display a LED e manopola di regolazione. Progettata per pentole con diametro tra i 12 ed i 26 cm, potenza totale pari a 1800W regolabile su 10 livelli o in alternativa temperature da regolare tra 60° e 240°C. Scarsa emissione di calore nell'ambiente circostante. Protezione contro il surriscaldamento. Raffreddamento a ventilazione, alimentazione: 220-240V, 50/60Hz. Uno dei punti di forza è la sua potenza e la modalità di temperature, con la VariCook si possono utilizzare programmi temporizzati di cottura con spegnimento automatico dopo la fine della cottura, scegliendo la temperatura oppure la potenza. Contemporaneamente allo spegnimento, la piastra emetterà un suono che vi segnalerà la fine del programma. Livelli di potenza: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W Temperature: 60 - 240°C - in scatti da 20°C. Timer da 1 minuto a 3 ore. Manuale di istruzioni in Tedesco e inglese. Provata per la cottura della pasta, l’acqua bolle veramente in circa metà del tempo impiegato sul gas, la temperatura dispersa è insignificante e si può programmare anche lo spegnimento della piastra, evitando di trovare la pasta stracotta. Utile per single o per lo show cooking unisce la praticità alla bellezza estetica. Un altro uso per cui utilizzare Klastein VariCook è la necessità di mantenere inalterata la temperatura di cottura del cibo.
Wat is de techniek van inductiekookplaten? Warmte wordt gegenereerd door een elektromagnetisch veld. Wanneer een ferro-metalen container bovenop de plaat wordt geplaatst, genereert een elektrische inductor onder de plaat een magnetisch veld. Dit veld creëert stromingen genaamd "Foucault" van de naam van de uitvinder in de pot. Deze stromingen zetten de magnetische energie om in warmte, waardoor de pan opwarmt en zo de vaat erin verwarmt. Het magnetische veld, en dus de warmte, komt alleen vrij in contact met de pot en alleen binnen zijn diameter. - Veiligheid: er zijn geen vlammen, sterker nog, de warmte komt vrij door het magnetische veld en alleen binnen de diameter van de pan waarin je wilt koken. Er is dus geen risico om u te verbranden door de plaat aan de rand aan te raken. - Reiniging: aangezien de plaat niet heet is, ontstaan er geen korsten door het per ongeluk morsen van vloeistoffen. - Design: voor degenen die van een moderne en minimalistische stijl houden, zijn inductiekookplaten mooi, rechtlijnig en glad. - Snelheid bij het opwarmen van voedsel: bijvoorbeeld voor normale pasta wordt de tijd die nodig is om water aan de kook te brengen praktisch gehalveerd (uiteraard afhankelijk van het gebruikte vermogen). - Afwezigheid van het gevaar van gaslekken, - Zeer nauwkeurige controle van de temperatuurvariatie van de pan (via digitale displays): het is mogelijk om het koken te stoppen, om een zeer lage of zeer hoge hitte te behouden, met een hoge precisie die niet kan worden verkregen met het traditionele gasfornuis. - Gebruikskosten niet hoger dan die van gas: elektriciteit kost meer, maar de inductiekookplaat start alleen wanneer nodig, gebruikstijden zijn korter en het rendement is 90%. - Er zijn speciale pannen nodig die gemaakt moeten zijn van staal met een hoog ijzergehalte, die van aluminium, glas, terracotta of keramiek kunnen niet worden gebruikt en zijn over het algemeen duurder (hoewel ik bijvoorbeeld vrij goedkope heb gevonden bij Ikea). - Andere manier van koken: wie gewend is aan traditionele gasfornuizen, moet een revolutie teweegbrengen in kookgewoonten en -tijden. - Het produceert elektromagnetische velden met een gemiddelde frequentie, die echter niet schadelijk zouden moeten zijn. Om deze en nog enkele andere redenen heb ik gekozen voor de Klarstein VariCook Single kookplaat, die met zijn roestvrijstalen en glaskeramische gedaante, LED-display en instelknop een lust voor het oog is. Ontworpen voor potten met een diameter tussen 12 en 26 cm, totaal vermogen gelijk aan 1800W regelbaar op 10 niveaus of als alternatief regelbare temperaturen tussen 60° en 240°C. Lage warmteafgifte in de omgeving. Bescherming tegen oververhitting. Ventilatiekoeling, voeding: 220-240V, 50/60Hz. Een van de sterke punten is het vermogen en de temperatuurmodus, met de VariCook kunt u getimede kookprogramma's gebruiken met automatische uitschakeling na het koken, waarbij u de temperatuur of het vermogen kunt kiezen. Gelijktijdig met het uitschakelen laat het bord een geluid horen om het einde van het programma aan te geven. Vermogensniveaus: 200W, 400W, 600W, 800W, 1000W, 1100W, 1200W, 1400W, 1600W, 1800W Temperaturen: 60 - 240°C - in stappen van 20°C. Timer van 1 minuut tot 3 uur. Gebruiksaanwijzing in het Duits en Engels. Bewezen voor het koken van pasta, het water kookt echt in ongeveer de helft van de tijd die op het gas nodig is, de verspreide temperatuur is onbeduidend en je kunt de plaat ook programmeren om uit te schakelen, om te voorkomen dat de pasta te gaar wordt. Handig voor alleenstaanden of voor showcooking, het combineert bruikbaarheid met esthetische schoonheid. Een ander gebruik waarvoor u Klastein VariCook kunt gebruiken, is de noodzaak om de kooktemperatuur van het voedsel ongewijzigd te houden.